sept.
14

Cezar Geanta – Date recente…

Recent am primit urmatorul mesaj:

„Am văzut că au început să vorbească și victimele prof. Cezar Geantă. În anii 1984 sau 1985 am avut ocazia să stau de vorbă cu dl. Colonel de securitate XX căruia i-am povestit despre comportamentul pe care îl avea sau mai bine zis l-a avut dl. prof. Cezar Geantă, în familia care se destrămase (dna YY înaintase acțiune de divorț).  Colonelul XX a avut amabilitatea să discute cu reprezentantul securității care se ocupa cu supravegherea personalului Scolii de Muzică și Arte Plastice din str. Lucaci nr. 6 (azi Vasile Lucaciu).

După două săptămâni am fost chemată la dumnealui în birou și mi-a relatat cele spuse de colegul dumnealui: prof. Geantă Cezar corupsese o elevă de 14 ani, a întreținut relații sexuale cu eleva și au descoperit părinții fetei acest lucru. Tăcerea părinților a fost cumpărată cu suma de 20000 (douăzeci de mii) lei. Dar aceasta era doar a doua victimă. Și pentru prima victimă plătise părinților fetei tot aceeași sumă de bani. Părinții fetei erau membri ai Cultului Creștin Adventist de Ziua a Șaptea. Ca scape basma curată prof. Geantă și-a cerut retragerea din Biserică.

După ce s-a mai domolit furia părinților fetei, prof. Geantă a făcut cerere de integrare din nou în rândurile Bisericii. La adunarea în plen deși membrii comitetului Bisericii l-au întrebat de ce și-a făcut retragerea și apoi de ce vrea din nou să fie primit în rândurile membrilor practicanți ai Cultului Adventist, prof. Geantă nu a vrut sub nici o formă să expună motivele. Se spune ca la acea ședință foarte mulți membrii ai Bisericii au fost pentru reprimire și la vot au ridicat cele două mâini ale lor în semn de apreciere și respect al „sfântului” prof. Geantă.”

……. (paragraf nepublicat)….

„Se pare că prof. Geantă a început să plătească. V-am scris aceste lucruri pentru că am aflat că mai meditează eleve pentru diverse examene. Aș dori ca acestea sau părinții lor să fie avertizați într-un fel sau altul despre înclinațiile de corupător de minore ale prof. Geantă”