mart.
12

Intrebari…

Privind retrospectiv cazul Vasile Feresteanu…

 

Ce a urmarit Dumnezeu, directionand numeroase victime ale lui VF spre site-ul meu – cazuri verificate si autentice – cu care am discutat in direct, ascultand tragediile lor si ‘numarand’ lacrimile lor?

A folosit cuiva faptul ca l-am expus public si am tras masca celui mai iubit misionar, iubitor de copii, professor de vioara, poet, etc?

A folosit cuiva expunerea unui pedofil ascuns care a distrus sute de copii inocenti, in ‘farsa secolului’ ascuns bine, elogiat, hranit, finantat, plimbat si ovationat in lumea adventista romana?

 

Dupa reactii verbale pana la violenta, uneori incompatibila cu tinuta unor crestini membrii ai Bisericii Adventiste Romane, exprimate in urma expunerii lui VF pe web; dupa tacerea si lipsa de interventie a unor pastori adventisti (sau acoperind cazul)(sau suportand criticile lor) … ma intreb: Ce a urmarit Dumnezeu prin toate astea?

Cum sa imi explic faptul ca inca acum, dupa 7 ani de lupta, la moartea lui Feresteanu oamenii sunt inca extaziati in fatza unei poezii recitata de el pe patul mortii, (in loc de cuvintele disperate ale talharului de pe cruce “ Doamne, adu-ti aminte de mine..” sau un cuvant de “Iertati-ma pentru tot raul pe care l-am facut..”)?

Cum pot explica condoleantele adresate pe FB familiei, cand el nu a avut o familie, n-a lucrat niciodata, a trait ca un parazit, consumand prin casele oamenilor si dormind cu copiii lor, distrugand permanent vieti pretioase? Cum sa imi explic supranumirea lui Feresteanu ca “un mare OM” sau urarile poetice “ne intalnim la marea de cristal” sau “am sa-i spun poezia care am invatat-o de la el”…? Naivitate? Superficialitate? Lipsa de maturitate?

 

De ce oamenii nu si-au pus si intrebarea: dar daca este totusi adevarat?

 

Cum sa explic ne-interventia lui Dumnezeu in a-l expune? Cum de l-a rabdat zeci de ani sa lase dezastru in unele din familiile pe unde trecea?

Nu am un raspuns… Intrebarile mele raman fara raspuns… Pana intr-o zi…

Stiu ca, in intelepciunea Lui infinita, El a probat reactiile fiecaruia, a cantarit pierderile celor care si-au agatat viata vesnica de silueta lui instalata pe un piedestal imaginar – si i-a extins viata pana cand …l-a trimis la culcare…

Cum vor privi ingerii scena inmormantarii lui, elogiile, cuvintelor de iubire, filmarile, fotografiile si chiar lacrimile audientei si trimiterea lui “Nea Vasile” direct in cer, un obicei cunoscut in lumea ortodoxa?

 

Cat despre mine si victimele lui Feresteanu, am fi dorit sa fie expus, cumva sa recunoasca, sau cumva sa fie prins, sau cel mai mult – sa-si recunoasca crimele si sa se intoarca la Dumnezeu – pentru a se impleti DREPTATEA cu HARUL.. Ne-am dorit-o mult, fiecare ne-am dorit-o in ascuns… In special victimile…

 

Raman in continuare cu misiunea mea:

“Deschide-ti gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor parasiti, …judeca cu dreptate, apara pe cel nenorocit…” Proverbe 31:8,9

 

MargiAnne