mart.
03

Recent (1-5)

Recent5…

Scrisoare deschisa catre Uniunea Romana, Comitetul anti-abuz.

Domnule Burcea,

Sunt Dr MargiAnne initiatoarea site-ului www.reinviespernata.com

Primesc emails privind cazul recent din Mija-Dambovita si am citit Comunicatul dvs. etc.

Am numeroase intrebari privind cum trateaza biserica astfel de cazuri. Nu sunt suficiente numai Comunicate. Sunt inca multe cazuri in zona aceea si e nevoie de activitate serioasa de educarea membrilor. Curand, lipsa de ajutor real dat victimelor, va implica cheltuieli financiare serioase cerute Bisericii, asa cum se platesc de catre alte grupuri religioase.

Cunosc cazuri de acoperirea agresorilor. Inca de anul trecut am cunoscut continutul raportului echipei dvs catre Diviziune privind cazul G.M si am fost consternata de superficialitatea si iresponsabilitatea echipei dvs. din cadrul Uniunii.

Ce s-a facut si se face in cazul Feresteanu, caz anuntat public in urma cu mai mult de doi ani, dar cunoscut de oficialii Bisericii de multi ani? De ce este lasat in continuare sa circule si sa vorbeasca prin biserici? Vasile Feresteanu are numeroase victime in zona Targoviste.

Dr MargiAnne Isaia

Recent4…

FARA EMPATIE…

Apreciem preocuparea Uniunii Adventiste Romane privind subiectul abuzului. Am urmarit recent prezentarea (1) a pastorului-Dr Mihail Baciu in Biserica Adventista din Cluj, aflat in vizita in Romania la invitatia Uniunii pentru a sustine seminarii in Biserici privind acest subiect.

(http://www.ustream.tv/recorded/9952272)

Ca si in recomandarile Conferintei Generale prin ‘End It Now’ – educatia o face TOT UN PASTOR!
Cu aparenta de pregatire in multiple domenii, pastorul, un barbat (fara cazuistica, doar date din publicatiile altora), abordeaza un subiect atat de delicat! Ma gandeam poate o femeie-medic, o profesoara… E clar: lipsesc specialistii in domeniu, psihologii.. Lipseste o prezenta feminina…
Cum as putea ilustra subiectul abordat?
Ne aflam pe un camp de lupta, iar “pastorul” …trece pe langa persoanele cazute si insangerate. Domnul Mihai Baciu este preocupat de criminal pentru „a-i lua un interview”, incercand sa defineasca profilul celui care distruge fiinte nevinovate si care, in cele mai multe cazuri, nu se opreste… Victimele, undeva pe jos, continua sa-si ascunda ranile inca deschise, uimite de grija cu care se face analiza pedofilului si se recita procente.
Am cateva intrebari neclare privind notiunile folosite de vorbitor: “constiinta” pedofilului? “parerea de rau”? pedofilul este “frustrat sexual”?
Tonul este lipsit de empatie pentru victime.
Ce inseamna empatie? DUREREA TA IN INIMA MEA!
Din ton nu reiese durere pentru o fiintza inocenta irevocabil distrusa emotional. Nu am sesisat nici o indignare privind gravitatea crimei. Nu se simte durere pentru tragedia acestor fiinte inocente. Nu curge nicio lacrima. Nu exprima pasiune pentru sufletele pretioase care parasesc biserica pentru totdeauna. Nu se adreseaza vreunei victime disperate, prezente aproape in fiecare audienta…
Domnule Pastor, constientizarea fenomenului este buna, dar, regret, subiectul cere mult mai mult… Cere sa te doara pe tine!

 

Recent3…

 

TURNEUL PEDOFILULUI

Conducerea Uniunii Adventiste din Romania și sute de pastori adventiști ridică din umeri, preocupați de imaginea Bisericii, fără să obseve cum pedofilul Vasile Feresteanu neagă crimele comise și vorbește de la amvoane! (este binecunoscut că pedofilii neagă crimele lor).

Pedofilul VF, încurajat de lipsa de informare și responsabilitate a pastorilor adventiști, lucrează pentru refacerea imaginii de sine, într-o Biserică aflată în plină campanie de Redeșteptare și Reformă.
După ce a fost salutat în Biserica Adventistă Română din Loma Linda, SUA, el a vorbit la Biserica Adventista Română din NewYork .
În România, în dimineața zilei de Sambătă 15 Ianuarie 2011, în timpul Școlii de Sabat, el a vorbit în Biserica Adventistă din Gărbesti… De la orele 11 a fost la Răsboieni -Judetul Iasi, unde a prezentat „lucrarea” pe care o face …împărțind Biblii si cartea Marea Lupta!!??!

Nu a uitat să reamintească „minunea” din Australia (cu ploaia) (nu se poate verifica pentru că nu se cunosc martorii), și să spună că este solicitat in multe localități, chiar și în Spania, să se roage și să împartă literatură.

S-au facut aranjamente speciale dupa amiaza, la Răsboieni. Programul care începea de obicei la orele 16, a fost mutat la 15, pentru ca acest pedofil să-și prezinte „minunile”,  iar la orele 16 a vizitat și comunitatea Glodenii Gândului.

În seara zilei a participat la Iasi, la un seminar de sănătate… Nu știm dacă acolo a fost invitat să vorbească.
După cum se știe, „Redeșteptarea” începe cu recunoașterea păcatului și în nici un caz cu negarea sau acoperirea lui…

 

Recent2…

Programul călătoriei mele în România a inclus și o escală la Madrid, unde, ca urmare a unei invitații, urma să prezint în Biserica Adventistă Română EMAUS (24/25 Decembrie 2010) subiectul ”Sănătatea emoțională și prevenirea abuzului”.
În principal, scopul vizitei era de a ajuta numeroase victime ale abuzului în cadrul Bisericilor de limbă română din Spania.
Am fost surprinsă să constat că în urma intervențiilor email din partea pastorului Adrian Bocăneanu din România, încercările mele au fost contramandate. Ocazia mea de a veni in ajutorul victimelor, a fost înlocuită cu programe de …muzică și poezie!
Doresc să remarc faptul că pastorul Bocăneanu a acționat la fel și în alte cazuri:
1. A anulat o întâlnire cu victimele venite la Uniunea Română pentru dezvaluirea unui pedofil, în anul 1996.
2. Cazul Samantha Nelson – The Hope of Survivors – venită în Romania în 2009, care a fost oprită să prezinte programul ei de prevenirea abuzului sexual comis de către pastori.

Cuvintele pastorului Bocăneanu au fost atunci: „Noi nu avem astfel de cazuri!…”

Recent1…

Întârnire la București.
Pe data de 13 Decembrie 2010, am fost invitată la sediul Conferinței Adventiste Muntenia, pentru a întâlni un grup de pastori din București cărora să le răspund întrebărilor legate de misiunea Grupului Advocacy Reinvie Speranța. Au fost prezenți pastorii Ionescu Nicolae, Gabriel Isvan, Cristian Voicu, Catalin Barbulescu, Cristian Modan…
Am remarcat interesul acestora pentru reabilitarea agresorilor, fapt care a diminuat în cea mai mare măsură interesul lor pentru victimele abuzurilor. S-a motivat că victimele nu sunt cunoscute, nu au ieșit în față, au continuat să păstreze tăcerea. Unul dintre pastori a afirmat că și el ar fi păstrat tăcerea dacă fiica lui ar fi fost o victimă a unui pedofil. Deși au trecut doi ani de la expunerea tragediilor victimelor din Biserica Adventistă, nu se cunoaște încă gravitatea acestei crime, nici avantajele prevenirii. Încă nu înțeleg condiția neinformării acestora, privind acest subiect.
Unul din cei prezenți a motivat că în cazul pedofilului Vasile Feresteanu, reprimirea lui în Biserica Adventistă a fost făcută de un pastor pensionar. Nu s-a precizat că acesta ar fi fost trimis de Conferință sau …a acționat independent.
Comentariul meu: Rebotezarea lui VF nu a întâmpinat niciun protest deoarece victimele …nu au fost acolo! Ele sunt în prea multe localități din România și din afara României ca să poată participa la eveniment. De fapt pedofilul, încă susținut financiar și moral de admiratorii lui, susține că mărturiile victimelor reprezintă o încercare de a opri fondurile pe care le primește pentru „lucrarea lui”.
Pastorul Gabriel Isvan a menționat efectul negativ al site-ului asupra a doi tineri din Comunitatea Popa Tatu care au părăsit Biserica Adventistă, fără să menționeze care a fost motivul plecării lor: păstrarea pedofilului în Biserică sau dezvăluirea și excluderea lui?
Comentariul meu: Comunitatea Popa Tatu are în istoria ei un caz când pastorul de atunci i-a cerut unui pedofil (CG) să-și facă cererea de retragere. El a fost reprimit mai târziu în altă comunitate din București. Oricum victimele lui au părăsit Biserica pentru totdeauna. Se obișnuiește ca în cazul cererii de retragere, comunitatea să nu cunoască motivul.
Încă mă întreb care să fi fost scopul acestei întâlniri… Poziția mea este clară: apreciez pastorii a căror autoritate spirituală se bazează pe integritate și competență profesională. Mi-ar fi plăcut să fie plenul Conferinței și să se filmeze întâlnirea pentru ca victimele și familiile lor să aibă o idee clară a poziției pastorilor într-o asemenea problemă.
Am răspuns deschis la toate întrebările și le-am oferit celor doritori o serie de materiale power point pentru educație privind prevenirea abuzului.

Dr MargiAnne Isaia