iul.
27

Zi speciala de educatie….

1 (150x149)

Departamentul Misiunea Femeii din cadrul Conferintei Generale a Bisericii Adventiste are in calendarul lui o zi speciala in fiecare an pentru a se ocupa cu educatia privind prevenirea abuzului. Aceasta zi este in luna august (in acest an 24 August) si cu aceasta ocazie enditnow propune un subiect pentru toata lumea adventista.

Subiectul din 2013 este intitulat „Breaking the cycle of violence” (Stopand Ciclul Violentei). Se abordeaza abuzul asupra partenerului. Materialul este pregatit de doi specialisti in terapia familiei si a casatoriei..
Din activitatea site-ului www.reinviesperanta.com prin intermediul persoanelor care mi-au scris, am constatat lipsa de constientizare a fenomenului, ori negarea lui, ori tratarea cu superficialitate, invocandu-se textul biblic scos din context ceea ce agraveaza abuzul partenerului prin supra adaugarea abuzului spiritual. Probabil ca, la propunerea conducerii generale, unii membrii ai Bisericii Adventiste Romane isi vor reconsidera atitudinea fatza de abuz. In contextual general al apelului la Redesteptare si Reforma, subiectul dureros al abuzului asteapta rezolvarea.

Pentru cei interesati, materialul se gaseste la http://ncc.adventist.org/article/855/departments/women-s-ministries/special-days/abuse-prevention-days