apr.
03

Criticilor mei…

Vreau doar sa-ti precizez ca pentru orice om intelept e clar ca numai o femeie iubita poate sa lupte in conditiile unui stress asa cum am facut-o pana acum. Succesul meu este rezultatul in primul rand darului de sus si apoi a prezentei sotului meu alaturi de mine care ma sustine pe toate planurile.

*           

Stimata Doamna, 
Observatia dvs este corecta. Persoanele care apar pe pagina "Din parte cititoarelor" scriu numai lucruri pozitive. Acest site se adreseaza victimelor si …acestea sunt raspunsurile lor frecvente.  Agresorii nu-mi scriu. Iar de la persoanele neutre ca dvs astept solutii de prevenire a acestui fenomen. Daca doriti sa elaborati programe pentru copii sau seminarii pentru parinti, sunteti binevenita!

*
Uniunea Romana probabil a intarziat intentionat, asteptand ca agresorul sa moara de batranete. Sau sa se pocaiasca prin epuizare. Pana atunci, sa fie hranit cu fructe si sucuri in Australia, pentru a trai cat mai mult si mai bine, ca un parazit veritabil, care a trait o viata intreaga pe seama altora, ajutat si aparat de oameni naivi… sau oameni lipsiti de integritate morala…

*
IMUNITATE
In atentia persoanelor care s-au gandit la actiuni juridice impotriva mea: Conform Codului Penal al Californiei, SUA [P.C.11172 (a)] am imunitate de orice acuzare civila sau judiciara, privind raportarea abuzului asupra copilului. Pedofilia se incadreaza la crima de gravitate extrema, depasind cu mult abuzurile singulare ale unor victime.

*

Efectele publice ale dezvaluirii cazurilor de abuz, nu imi apartin. Un doctor (eu) nu poate fi invinuit ca a spus pacientului (biserica) ca are tumori (agresori). Vinovati sunt cei ce au lasat tumorile sa creasca… Biserica si fratii ar trebui sa-mi multumeasca ca le-am facut radiografia tumorilor ascunse atat de bine… Deci blamul nu este asupra Bisericii, ci asupra agresorilor si a celor care au stiut si nu au facut nimic, asteptand ca trecerea timpului sa resolve nenorocirile. Timpul doar agraveaza situatia…
 
*
“Misiunea femeii” trebuie sa inceapa in mod serios misiunea…
 
*
In legatura cu ideia de denigrarea Bisericii, nu cred ca este initiativa mea. Implinirea dreptatii nu este un caz de denigrarea Bisericii, ci un act de dreptate sociala. Aceasta inalta Biserica. Rusinea si vinovatia apartin celor care infaptuiesc nedreptatea.
 
*
In niciun caz o femeie (victima) nu va apare in fata unui comitet sau a unui barbat sa spuna ca a fost abuzata sexual. Cu mare greutate de abia spune sotului ei, cu lacrimi si cu o durere tinuta acolo pentru zeci de ani. De asemenea ii este foarte greu sa scrie… 
 
*
Am fost contactata de victime de mai multe categorii, persoane ce percep in mod diferit fenomenul:
Unele sunt resemnate. Mi s-a spus: “va doresc success! Si altii au mai incercat…”
Alte persoane spun “Sa nu facem de rusine Biserica…” crezand ca ascunderea raului va face sa straluceasca Biserica ca soarele.
Victimele deprimate spun “Nu are sens – vom fi date afara…” (din e-mail-urile primite)
Sunt si victime indiferente, carora nu le mai pasa de nimeni. Nu conteaza daca agresorul va mai face o victima.  
Cele care mi-au scris fara sa foloseasca un pseudonym sunt din grupul din afara Romaniei. Sunt si unele care gandesc sa ajute alte victime. Acestea mi se alatura.
Mai mentionez o alta categorie, care, frustrate de nedreptate, aproape si-au pierdut rabdarea si folosesc cuvinte aspre la adresa celor care nu au intervenit la timp.  Acestora li se spune “nu asa se comporta o crestina”, “nu ati folosit cuvintele potrivite”, “vreti sa va razbunati” …
     
*
Pentru a aborda victimele… aveti nevoie de o echipa specializata, formata din femei, cu studii in domeniu. Acestea sa ofere siguranta acestor victime suprasensibilizate pentru intreaga viata. Oricat de diversificat poate fi D, nu este nici femeie, nici nu are studii de specialitate.
Investigatii personale in locurile pe unde acesti “pastor” sau “evanghelist” sau cum pot fi numiti in mod naiv, au “lucrat” – vor scoate la iveala numeroase victime si dovezile asteptate. In nici un caz acestea nu vor ridica mana in adunare sa spuna ceva public.
 
*
Ideea promovata ca “facem de rusine Biserica” in realitate blocheaza persoanele care ar vrea sa dea pe fata crimele si iar pe cele ce stau in umbra pur si simplu le tine acolo.
Pe de alta parte, se cere ca victimele sa fie “supraoameni” – sa ierte, sa iubeasca – in timp ce criminalii sunt pusi pe piedestal… si insotiti la amvon…
 
*
De asemenea trebuie lucrat la termeni. In lumea Adventista Romana se intelege gresit doctrina iertarii, care anuleaza consecintele. In timp ce agresorul VF se plimba linistit prin lume sau se trateaza cu fructe in Australia in perioada de iarna grea si lipsuri din Romania, victimelor li se cere sa ierte, sa aplice Matei 18, sa taca, sau sa se roage… Se cere lui Dumnezeu sa faca ceea ce oamenii trebuie sa faca…
 
*
Ce astepti sa raspunda un criminal care a distrus sute de copii inocenti? Sa recunoasca?
Ce ar trebui sa faca un Comitet stiind ca Dreptatea lui Dumnezeu cere ca ucigașul care a ucis demnitatea și fericirea unui copil, hoțul care a furat candoarea, speranța și liniștea unui copil, desfrânatul care a murdărit imaginația inocentă a unui copil, mincinosul care a ascuns și a învățat minciuna pe un copil, … să-și primească plata?
 
*
Este inadmisibil ca un Profesor de Institut Teologic (I.C.) sa puna diagnosticul de schizofrenie unor victime (vezi scrisoarea fr M).  Vorbind despre victimele lui VF si starea lor mentala, vreau sa-ti spun ca trei dintre ele sunt doctorite care profeseaza si vor confirma ca nu avem de a face cu halucinatii, iluzii sau obsesii ale victimelor… Victimele nu se cunosc intre ele, au fost abuzate in diferite perioade de timp si in diferite locuri.
 
*
Chiar daca se face o greseala in raportare in sensul exagerarii, este mai bine sa se greseasca asa, decat sa nu se raporteze. Lipsa raportarii a condus la cresterea numarului de victime de-a lungul anilor.
*
A li se cere victimelor abuzului sexual sa aduca dovezi pastorilor este un non sens. Ele insele raman dovezile vii ale abuzului, femei nenorocite pentru toata viata, care au nevoie de un tratament indelung. Aceste dovezi vii nu au avut nici camere video, nici rapoarte DNA, nici amprente, nici martori… Sunt doar cu mainile goale si cu durerea in suflet, plus depresii, medicamente, lacrimi…
*
Este etic sa dezvalui numele agresorului care calatoreste nestingherit prin lume inmultindu-si victimele?
 
*
Ca Doctor si specialist in sanatate publica, stiu ca un pedofil are intre 200 si 400 de victime in cursul vietii lui…
 
*
Din cauza lipsei de educatie si a mentalitatii romanesti, victimelor le e rusine si teama sa dezvaluie situatia si, in general, poarta dispretul celor din jur. Marea lor problema este ca nu sunt crezute sau ca ce li se-a intimplat este minimalizat. Se considera o joaca…
 
*
Inteleg ca in Romania, cazurile se abordeaza diferit fata de Statele Unite. In Statele Unite copilul este ascultat si crezut. Copii nu inventeaza un abuz. Aici raportul specialistului care se ocupa cu probleme de abuz (consilier licentiat specializat), are greutate in instanta.
 
*
Desigur ca victimele nu pot prezenta un video si nu au martori ca a fost abuzate, dar in cazurile lor tragediile nu pot fi ignorate din lipsa dovezilor palpabile. E clar ca o fetita de 10-12 ani nu poate sa ramana insarcinata si nu toate mamele isi duc fetitele la doctor pentru probe sau pentru a avea un certificat medical…
 
*
Varsta lui nu scuza crimele…
 
*
Biserica Adventista din Romania trebuie sa-si defineasca identitatea. Fiecare membru al ei trebuie sa inceapa sa gandeasca cu mintea lui, sa-si foloseasca constiinta lui, si nu sa accepte orice i se serveste. Adevaratii adventisti au o viata decenta, o vorbire aleasa, sunt primii care demasca nelegiuirea, vindeca prin cuvant pe cel nenorocit, se intereseaza nu numai de cei din familia lor, ci si de cei din Biserica.

*
Sunt surprinsa sa asist la lipsa de actiune a unor oameni intelectuali, doctori, psihologi, profesori adventisti din Biserica Adventista din Romania care nu au spus nici un cuvant pana acum. Se pare ca nu mai sunt, ori sunt foarte ocupati, ori aceasta este o problema prea rusinoasa. Oricum, Biserica va ajunge sa fie cunoscuta prin nepasarea ei si de ceilalti oameni crestini si necrestini din Romania.
 
*
Domnul care conduce ‘Marea Strigare’, face in acelasi timp si ‘Cernerea’…

*