ian.
30

Dr Clarissa – Portretul pedofilului

Portretul pedofilului   
Dr Clarissa
 
Pedofilul nu este neaparat “nenea acela murdar din parc”. Unii dintre ei sunt profesori, consilieri, instructori de cercetarsi (exploratori), soferi, muncitori sau pastori de tineret. De fapt, ii gasesti oriunde se afla copii de diferite varste.
Celibatul nu este motivul pentru care preotii catolici au o preferinta pentru copii. Atractia sexuala fata de copii si obtinerea placerii cu ajutorul copiilor sunt motivele.

Desi nu exista un profil singular al pedofilului, iata cateva caracteristici :

– Este popular atat printre copii, cat si printre adulti
– Este adesea fascinat de copii si de activitatile pentru copii.
– Va vorbi adesea despre copii folosind termeni angelici, descriindu-i ca : inocenti, divini, puri si ceresti sau alte cuvinte care pot descrie copii, dar par exagerate.
– Pare vrednic de incredere si respectabil ; Este bine vazut de comunitatea in care traieste
– Prefera compania copiilor. Se simte mai bine printre copii decat printre adulti. Este atras mai ales de copiii de varsta prepubertara, baieti si fete. Pedofilii pot fi heterosexuali, homosexuali sau bisexuali.
– Il « vrajeste » pe copil petrecand impreuna cu el un timp de calitate, ii da daruri, jucarii, bomboane, bani.
– Alege copii care par tulburati si care au nevoie de atentie sau afectiune.
– Arareori obliga un copil la contact sexual. De obicei uzeaza de incredere si prietenie. Contactul fizic este gradat, de la atingere, la tinerea in poala, la sarutari.
– Simte placere in mai multe feluri. Pentru unii pedofili, este suficient sa priveasca. Pentru altii este suficient sa faca poze sau sa-i priveasca pe copii dezbracati. Dar exista si o a treia categorie care au nevoie de mai multa apropiere.
– Gaseste moduri si locuri in care sa fie singur cu copii.
– Pedofilii sunt de obicei barbati bine educati, mai religiosi decat media, peste treizeci de ani si isi aleg ocupatii care le permit sa fie cat mai aproape de copii.
– De obicei nu au cazier si neaga ca au abuzat copii. Daca sunt casatoriti, au disfunctii sexuale si casatoria slujeste doar ca ecran de protectie pentru gusturie si practicile ascunse ale pedofilului.
– Adesea, desi nu intotdeauna, sunt ei insisi victimele unui abuz sexual intamplat in copilarie.
– Chiar daca pedofilul nu are copii, casa lui este adesea prietenoasa. De obicei obiectele pe care le tine in casa reflecta varsta victimelor pe care le prefera.

Pedofilul nu se va opri singur si nu se va preda deoarece neaga ca are un comportament gresit. Va continua sa faca victime pana cand va fi prins. 

Un copil nu recunoaste intotdeauna cand este abuzat, manipulat sau atras de un pedofil. Daca pedofilul nu este si sadic, nu trebuie sa ameninte copilul sa pastreze tacerea. Increderea, darurile, secretul si « relatia » dintre cei doi este suficienta. Uneori insa abuzatorul va convinge copilul sa taca spunand ca daca afla cineva, va merge la inchisoare sau copilul sau parintii lui vor merge la inchisoare.

Pedofilii pot fi « tratati », dar niciodata vindecati, deoarece preferinta lor sexuala a fost si va ramane pentru totdeauna copilul. Impulsurile lor vor ramane. Asadar, tratamentul se concentreaza pe schimbarea sau redirectionarea comportamentului pedofilului. 

Cunoscand acest profil, inseamna oare ca antrenorul de fotbal care are o relatie buna cu copiii din echipa si ii scoate uneori la pizza este suspect ? Bineinteles ca nu. Majoritatea oamenilor care agreaza si lucreaza cu copiii nu sunt pedofili. Dar inseamna ca trebuie sa fim atenti la toti adultii din viata copiilor nostri, indiferent daca poarta costum, salopeta sau haina sacerdotala.


Surse: 
http://www.mental-health-matters.com/artic…e.php?artID=273
http://crime.about.com/od/sex/p/pedophile.htm