feb.
19

Transparenta

Lucrez in prezent la proiectul in faza doua a Studiourilor Televiziunii LLBN in Loma Linda. Proiectul contine in afara de sala mare pentru filmari, 24 de camere (birouri si echipament de televiziune), repartizate pe doua nivele. Usa de intrare in fiecare birou este din sticla (french doors). Presedintele statiei mi-a explicat preferinta lui:  In orice birou in care a lucrat, a schimbat usa chiar de la inceput, cu una care are sticla, pentru a evita orice aparenta nepotrivita. Aceasta inseamna transparenta! Si de fapt aceasta este uzanta in majoritatea birourilor Adventiste in SUA.

A trecut epoca usilor capitonate, cand secretara iesea din birou, imbujorata si uluita, de la …o consfatuire cu seful! Recomand ca in toate institutiile Adventiste din Romania – Uniune, Conferinte, ITA etc, sa fie instalate geamuri la toate usile (bineinteles cu exceptia toaletelor). Totul va deveni transparent. Orice banuiala va dispare.

Analizez impreuna cu sotia mea MargiAnne, tot felul de situatii uluitoare din corespondenta ei. Si in alte biserici crestine din Romania sunt cazuri de comportament sexual aberant. Conducrerea Biserici Adventiste Romane ar trebui sa exceleze in tratarea severa a acestor cazuri si sa devina cunoscuta prin exigenta ei in aceasta privinta.

Domnilor, jos mainile. Nu atingeti. Pastrati distanta. Doamnele au dreptul sa vorbeasca, iar noi avem datoria sa ne pastram cu demnitate pozitia. Un adevarat barbat e stapan pe sine si nu ofera altora nici macar o aparenta rea.

E nevoie de transparenta! Si, poate curand, cei ce iubesc transparenta vor sta in picioare pe Marea de Cristal!

Gabriel Isaia